So I Started Art (again)

I’ve been doodling my whole life; especially when in class without even realizing it. I mean, who doesn’t? I was an aspiring comic artist when I was 8, (most of my friends were too) but that dream was eventually forgotten because you know, we’re grown up.

Back in college, before I was drowning in this visual art world, I used to play violin. I’ve been playing it for about two years, then I kinda stopped because I’d like to hang out with my friends so I got home late almost every day. Basically, the only time I could practice was at night. It was impossible because I’d like to play it fortissimo lol. I was a night owl so I desperately needed an activity that could keep me busy at night, other than studying.

That one day in 2014, as usual, I was doodling on my college notebook. But this time, instead of doodling on the blank corner of my notes, I doodled full-page:

screenshot_20190426-175334

It was a mindless drawing but I feel kinda satisfied with it. I thought of buying a sketchbook, and later that evening, I did. Oh yeah I don’t regret this decision at all.Β The drawing I made that night was:

screenshot_20190426-160652

It was nowhere near good, but I felt reaaaally good, and that’s what matters. I suddenly remembered how I enjoy drawing as a kid. Like a quote says, “Every child is an artist, the problem is staying an artist when you grow up.”

Long story short, that was simply how I got -back- into this visual art world.

(Compared to playing violin, drawing was extremely relaxing; there’s no need to be shy or worry about other people’s judgment. And of course, I could do it at night without any sound but music on my headset.)

 

7 thoughts on “So I Started Art (again)

  1. Keren!! Aku juga lagi belajar menggambar. Udah punya sketch book juga. Kali pertama gambar, aku malah menggambar pemandangan yang ada pohonnya gitu. Susah ternyata hahaha

    Akhirnya, aku mulai lagi dari awal. Aku menggambar garis dan bentuk. Masih sampai tahap itu sih. Semoga semakin rajin berlatih. Aamiin :’)

    Makasih sharingnya, Mbak Clumsy πŸ˜€ oh iya, mulai tanggal 30 April besok aku juga ikutan progran 30 Days Writing Challenge. Semangat ya untuk kamu dan aku hehe semoga kita konsisten 😁πŸ’ͺ

    Like

    1. Waah, semangat! Yang paling penting memulai dulu hihi dan sempetin gambar setiap hari walaupun sebentar yang penting enjoy dan istiqomah :))

      Yeaayy ayo kita konsisten menulis! Aku baru mulai beberapa hari udah mulai bingung mau nulis apa haha looking forward for your writings mbak! πŸ˜€

      Liked by 1 person

      1. Aku tadi liat IG kamu. Keren banget Masya Allah :’) oh gitu kiatnya ya, baiklah. Aku belum enjoy, mungkin karena tangannya kaku ya. Aku menggambar itu berasa ujian wkwk

        30 days writing challenge ini kamu bikin sendiri atau ikutan event? Semangatttt. Tulis aja apa yang muncul dipikiranmu. Editnya belakangan aja hehe siap! 😁

        Liked by 1 person

      2. Waah iya kah? IG-mu apa mbak πŸ˜€ alhamdulillah hihi makasih yaa. Semangaaatt dinikmati aja setiap garisnya, aku kalau lagi bosen beli pulpen baru biasanya semangat lagi hahaha *anak boros*

        Ini aku bikin sendirii hihi dari dulu ingin banget bisa nulis tapi gak pernah action 😦 lalu kemarin baca suatu artikel di Medium kurang lebih gini: “It doesn’t matter how much you want to be a writer or how long you want to a writer, what matters is how much you write.” Gituuu dan langsung kepikiran bikin challenge ini buat diri sendiri wkwkkw oh iya bener juga ya bisa diedit belakangan. Siaappp!

        Liked by 1 person

      3. Aku udah follow IG kamu kmrn. Akunnya shintakrs πŸ˜€ iya semangatttt. Beli pulpen baru bikin semangat kah? Wkwk baiklah nanti aku coba sarannya :p

        Setuju banget sama artikel itu, mbak. Intinya tulis apapun itu. Seperti mbak yang berbagi tentang seni. Insya Allah akan bermanfaat sekali untuk orang-orang yang ingin tahu dan belajar seni 😁 aku tunggu tulisanmu, mbak!

        Like

      4. Udah di follback ya mbakk hihi ayo dicoba-coba aja berbagai trik biar rajin πŸ™‚ Ayo ayooo kita rutin gambar dan tulis menulis. Aku masih baru banget sih di dunia perblogan, kalau ada ada tips2 menulis boleh banget di share loooh πŸ˜€

        Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s