Hello, Again.

Woohoo I’m writing again! I’m surprised how long it takes for me to write another post after the last one.

(here my excuses start) (just skip this part) These two months had been cray-cray and I was a bit stressed out. There were some new projects at work. There was some minor renovation in my house which was quite disturbing. My house assistant is no longer around so I gotta help to do the chores I’m not accustomed to. I had a lot of irons in the fire and gotta go out of town almost every week so I was physically tired. And also, there were some personal things/issues going on that made me mentally drained. I used all my free time to rest, pray, do nothing and overthink things, or simply meditate. Writing was not my top priority, so yeah. (here the end of my excuses) (thank you if you actually care and read this, lol)

And now some of them had passed, I feel like I can actually take a breath and continue my routine. Working in peace, drawing, hanging out, everything. And also writing! I think I have some more topics to be shared in this blog, hopefully I can make writing one of my routines too! I’m gonna start with one post per week to start –will try my best to manage.

This is no longer a 30-day-writing-challenge-whatsoever, it’s just me trying to consistently grow my skill in writing. So, hello again!🌼

img_0142
Let’s grow! (Made using Procreate.)

Pen Review: Joyko Brush Pen

(disclaimer: review ini 100% pendapat pribadi. Joyko brush pen ini muncul di timeline salah satu aplikasi e-commerce di hapeku kemarin banget, dan langsung cussss aku beli. Jadi ini review berdasarkan first impression ya.)

Highlight-ku dari brush pen Joyko ini adalah: MURAH BANGET! Satu pak berisi 12 warna aku beli dengan harga 31,000 aja. Murah banget gak sih😭😭😭 DAAANNN dia punya dua tip! Brush tip dan fine tip. Mantap banget kan, dengan harga segini menang banyak. Bagaimana dengan kualitasnya? Yuk mari kita bahas!

img_20190511_110832-01
Harga satu set brush pen Joyko = Harga satu buah brush pen Tombow fude twin tip. 31ribu aja!

Continue reading “Pen Review: Joyko Brush Pen”

Brush Lettering 101: Memilih Kertas untuk Lettering

(disclaimer: tulisan ini bersifat subjektif, berdasarkan pendapat dan pengalaman pribadi.)

Kertas apapun bisa digunakan untuk brush lettering, namun di sini aku share beberapa tips dalam memilih kertas untuk kamu yang sedang belajar brush lettering agar hasil yang didapat lebih maksimal dan tidak merusak brush pen, semoga berguna! Continue reading “Brush Lettering 101: Memilih Kertas untuk Lettering”

Pen Review: Snowman Drawing Pen Vs. Sakura Pigma Micron

(disclaimer: review ini 100% pendapat pribadi)

Fineliner atau drawing pen merupakan salah satu kebutuhan pokok untuk menggambar, dan brand yang paling sering kita temui di Indonesia tentunya Snowman Drawing Pen dan Sakura Pigma Micron. Apakah yang lebih mahal berarti lebih worth? Yuk bandingkan kedua drawing pen ini!

img_20190507_164713
Pasti udah gak asing yaa sama kedua pulpen ini 😀

Continue reading “Pen Review: Snowman Drawing Pen Vs. Sakura Pigma Micron”